verlenen grafconcessies

Grafconcessies voor begravingen in de volle grond of in grafkelders en concessies voor het plaatsen van een asurne in een columbarium kunnen worden verleend en hernieuwd tegen de hierna vermelde voorwaarden:

  1. Grafconcessies voor begravingen in de volle grond worden verleend en hernieuwd voor een termijn van 20 jaar vanaf het besluit tot het verlenen van de concessie: 15 euro per jaar en per persoon.
  2. Grafconcessies voor begravingen in grafkelders worden verleend en hernieuwd voor een termijn van 50 jaar vanaf het besluit tot het verlenen van de concessie: 15 euro per jaar en per persoon, te verhogen met de kostprijs van de grafkelder, die aan kostende prijs door de gemeente wordt geplaatst.
  3. Concessies voor het plaatsen van een asurne in een columbarium worden verleend en hernieuwd voor een termijn van 20 jaar vanaf het besluit tot het verlenen van de concessie: 15 euro per jaar en per persoon.

Een hernieuwing van een grafconcessie in volle grond, van een grafconcessie in een grafkelder of van een concessie voor het plaatsen van een asurne in een columbarium, n.a.v. een bijbegraving of een bijzetting in een nis wordt pro rata per jaar aangerekend, waardoor de termijn van de volledige concessie wordt verlengd.

Volledig reglement in pdf formaat (application/pdf, 106.2 kB, info)