Intergemeentelijke samenwerking

Het gemeentebestuur is aangesloten bij:

  • Veneco

    De dienstverlenende vereniging voor Ruimtelijke Ordening en Economische Ontwikkeling Veneco2 heeft tot taak terreinen voor bedrijfsdoeleinden te bestemmen, aan te leggen en uit te rusten, en industriële en ambachtelijke gebouwen op te trekken in opdracht van de bij haar aangesloten gemeenten. Aangezien Veneco2 een totaalpakket aanbiedt, neemt zij tevens het parkmanagement van de aangelegde bedrijventerreinen ter harte. Veneco2 concentreert zich niet enkel op industriële terreinen. Ook huisvestingsprojecten zijn een belangrijk facet van de werking van de dienstverlenende vereniging. Meer en meer werpt Veneco2 zich op als initiator van gemengde projecten waarin het stedenbouwkundige aspect een belangrijke plaats inneemt. Tevens kan de dienstverlenende vereniging in samenspraak met alle aangesloten gemeenten of een deel van de aangesloten gemeenten op kostendelende wijze diverse soorten dienstverlening aanbieden in het verlengde van haar statutair doel. Veneco2 wenst zich met haar strategie ‘Veneco2, logische partner van en voor haar vennoten’ te profileren als een onmisbare schakel in de ontwikkeling en/of transformatie van projecten. Meer informatie vindt u op de website www.veneco.be of telefonisch op het nummer 09/251.22.22.

  • SOLVA
    SOLVA is het intergemeentelijk samenwerkingsverband voor ruimtelijke ordening en socio-economische expansie voor Aalst, Brakel, Denderleeuw, Erpe-Mere, Geraardsbergen, Haaltert, Herzele, Horebeke, Kluisbergen, Kruishoutem, Lede, Lierde, Maarkedal, Ninove, Oosterzele, Oudenaarde, Ronse, Sint-Lievens-Houtem, Wortegem-Petegem, Zingem, Zottegem en Zwalm.
    Op de website kan u terecht voor informatie over streekontwikkeling, woongelegenheden, bedrijfsvestigingen en andere projecten. U vindt er ook beschikbare documenten en het jaarverslag.