Wil jij meehelpen aan een nette buurt?

glasbolStoort het jou ook dat er regelmatig sluikstort en zwerfvuil rond de glasbol in jouw buurt ligt? Wil je er iets aan doen en meehelpen aan een nette omgeving?

Het gemeentebestuur en de afvalintercommunale IMOG zijn op zoek naar glasbolpeters en -meters.

Een glasbolpeter en –meter zorgt voor 1 glasbol in de buurt van hun woning, door:

  • zwerfvuil op te ruimen vlakbij de glasbol;
  • sluikstorten meteen te melden op een centraal telefoonnummer of e-mail;
  • te melden indien de glasbol vlugger vol is dan gewoonlijk.

Dankzij de glasbolpeters en -meters wordt sneller de juiste persoon verwittigd en ziet de glasbol er altijd netjes uit. De peters en meters krijgen materiaal van Imog om het zwerfvuil op te ruimen en andere ondersteuning indien nodig.

Om alles in goede banen te leiden en om de peters en meters de kans te geven elkaar te leren kennen, organiseert Imog een infomoment op dinsdag 13 november 2012 in de kantoren van Imog, Kortrijksesteenweg 264 te 8530 Harelbeke.

Het gemeentebestuur en IMOG zoeken ook afvalmeesters

Buurtbewoners kunnen meehelpen om hun eigen buurt net te houden. Want jij ziet het best wat er in jou eigen buurt gebeurt. 

De afvalmeester is een inwoner van de buurt en de ogen en oren van de buurt. Hij of zij vormt een lokaal aanspreekpunt voor vragen over afval. De afvalmeester ruimt (eventueel samen met andere buurtbewoners) geregeld zwerfvuil op in zijn straat of buurt. Hiervoor krijgt hij/zij materiaal van Imog en een financiële aanmoediging. De afvalmeester adviseert ook buurtbewoners hoe ze afval kunnen vermijden en hoe ze beter kunnen sorteren. Verder is de afvalmeester ook een doorgeefluik van vragen, opmerkingen e.d. naar het gemeentebestuur. Door afvalmeester te worden kan je een positief verschil maken voor je eigen buurt. Je krijgt voldoening van je omgeving en het is fijn om zelf werk te maken van een nette buurt.

Omdat informatie en kennis noodzakelijk is en om de afvalmeesters de kans te geven elkaar te leren kennen, organiseert Imog een opleiding van 2 avonden op 22 en 26 november 2012 in de kantoren van Imog, Kortrijksesteenweg 264 te 8530 Harelbeke. Er wordt een vrijwilligersvergoeding voorzien.

Meer info bij de milieudienst – 09 333 71 21 – milieu@kruishoutem.be.