Een tussenkomst in de inschrijvingskosten voor het volgen van een vormingscursus

cartoon%20animatorHet gemeentebestuur voorziet in subsidiëring van kadervorming voor de jeugd. In het verleden deden vooral de leiding van de jeugdverenigingen een beroep op deze vorm van subsidie, maar bij het ruime publiek was dit echter niet zo bekend.

Toch kunnen andere jongeren ook voor deze subsidie in aanmerking komen, rekening houdende met het feit dat vorming van die aard is dat ze het jeugdverenigingsleven kan stimuleren en het dus geen betrekking heeft op persoonlijke vorming gericht op de individuele ontwikkeling van jongeren.

Die vorming dient wel aan een aantal voorwaarden te voldoen:

  • Ze moet ingericht zijn door een organisatie erkend door het Agentschap sociaal-cultureel werk (bv. Vlaamse Dienst voor Speelpleinwerking, CM, CREFI,...).

  • Ze moet minimum 6 uren omvatten of een cyclus met minimum drie dagdelen van 2 uren.

  • Ze moet tenminste 2 van volgende elementen inhouden: pedagogische, sociale, of culturele vorming, creatieve technieken, spel- en openluchtactiviteiten.

  • Het vormingsinitiatief moet voor de cursist ofwel een hoger brevet afleveren dan al werd behaald, ofwel een duidelijke bijkomende vorming inhouden.

  • Cursisten moeten jonger zijn dan 31 jaar!

Zo lang het aantal aanvragen het budget niet overschrijdt, bedraagt de tegemoetkoming

  1. Voor de inwoner van de gemeente die niet actief is in een gemeentelijke jeugdvereniging de helft van de kostprijs van de vormingscursus, dit met een maximum van 35 euro.

  2. Voor de inwoner van een vreemde gemeente die actief is in een Kruishoutemse jeugdvereniging de helft van de kostprijs van de vormingscursus, dit met een maximum van 35 euro.

  3. Voor de inwoner van de gemeente die actief is in een Kruishoutemse jeugdvereniging het volledige bedrag van de kostprijs van de vormingscursus, dit met een maximum van 70 euro.

Aanvragen voor kadervorming worden ingediend aan de hand van een BEWIJS VAN DEELNAME (wordt verkregen na het volgen de vorming/cursus via de organiserende instantie) en dit op het gemeentehuis: Markt 1 - 9770 Kruishoutem (jeugddienst), via de post: Gemeentebestuur - Markt 1 - 9770 Kruishoutem of inscannen en mailen naar jeugddienst@kruishoutem.be en dit VOOR 15 november.

Iedereen heeft recht op de terugbetaling van 2 aanvragen per jaar.

Reglement (application/vnd.openxmlformats-officedocument.wordprocessingml.document, 18.9 kB, info)