Viering Vlaamse feestdag

beeld-leeuwvanvlaanderenJonas Van Thielen – De Leeuw van Vlaanderen

Ter gelegenheid van het Feest van de Vlaamse Gemeenschap op vrijdag 11 juli 2014 ontvangt de Cultuurraad en het college van burgemeester en schepenen, cabaretier en televisiemaker van o.a. 'Ten oorlog', Jonas Van Thielen, met zijn toepasselijke theatermonoloog ‘De Leeuw van Vlaanderen’.

Hierin speelt hij op een zeer eigenzinnige manier het volledige transcript van de gelijknamige film van Hugo Claus naar het boek van Hendrik Conscience.

Wat begon als een gek idee (een hele film naspelen) werd algauw een ware passie, vol overmoed van een theaterjongen die nog steeds de wereld van ridders en kastelen niet wil loslaten. Maar evenzeer gaat het over de overmoed van de Vlaams/Nederlandse coproductie van deze film, om een supergrootse, historische spektakelfilm te willen maken, zonder dat er budget noch middelen voor zijn. Hilariteit verzekerd dus …

“Jonas Van Thielen: de man die zijn volk leerde spelen! Om te lachen, zeker. Maar ook ontroerend. Ga er vanavond naar kijken, of een andere keer. Maar ga kijken.” (Marc Didden over ‘De Leeuw van Vlaanderen’).

Inkom: VVK 6 euro – ADD 8 euro.

Speeldatum: vrijdag 11 juli 2014 om 19.30 u. in CC De Mastbloem. 

Met de steun en de medewerking van:

vlaanderen feest    Kruish_CULT_Q1klein

Info cultuurdienst: 09 333 71 15, cultuurdienst@kruishoutem.be.

Kaarten zijn te verkrijgen in de bibliotheek: 09 333 71 39.