Sluit uw huis of bedrijf aan op de zon!

groepsaankoop zonnepanelen

Nog tot 9 mei 2017 kunt u als inwoner van Oost-Vlaanderen gratis en vrijblijvend inschrijven voor de groepsaankoop zonnepanelen van de Provincie Oost-Vlaanderen. Neem deel, bespaar op uw energiekosten en draag uw steentje bij voor een beter leefmilieu.

Klimaatgezond Oost-Vlaanderen

Deze groepsaankoop sluit naadloos aan bij de ambitie van de Provincie om samen met inwoners, organisatie, steden en gemeenten, bedrijven ... werk te maken van een klimaatgezond Oost-Vlaanderen. De Provincie wil de uitstoot van broeikasgassen drastisch terugdringen en tegen 2050 klimaatneutraal zijn. Ze doet dit o.a. door maximaal in te zetten op energiebesparing en productie van hernieuwbare energie.

Ook onze gemeente ondersteunt dit initiatief. Kruishoutem heeft momenteel in samenwerking met het provinciebestuur een klimaatcampagne ‘Kruishoutem k-ei-hard voor groene energie’ lopen. Dit initiatief van groepsaankoop past hier perfect in.

Hoe werkt de groepsaankoop?

  1. U kunt tot en met 9 mei 2017 gratis en vrijblijvend inschrijven via www.oost-vlaanderen.be/zonnepanelen
  2. Op 10 mei vindt de veiling plaats. Enkel leveranciers die het kwalificatieproces met positief resultaat hebben doorlopen, mogen deelnemen aan de veiling en hun scherpste prijs bieden.
  3. Vanaf 29 mei ontvangt u een persoonlijk voorstel op basis van uw inschrijvingsgegevens met een indicatie van uw rendement.
  4. U kiest! Vindt u het aanbod interessant? Alleen dan accepteert u het persoonlijk voorstel voor 30 juni.
  5. Uw gegevens worden doorgestuurd naar de winnende leverancier. Na een inspectie van uw dak, zal uw zonnepanelensysteem geïnstalleerd worden. We streven ernaar om alle installaties af te ronden voor 1 januari 2018.

Wie kan deelnemen?

Alle inwoners van Oost-Vlaanderen die eigenaar zijn van het dak, of huurders die expliciete toestemming hebben van de eigenaar kunnen deelnemen. Hierbij wordt rekening gehouden met een maximum geïnstalleerd vermogen van 10 kWp (dit komt overeen met ongeveer 40 zonnepanelen). Ook als kleine of middelgrote onderneming (KMO) of vereniging van mede-eigenaars (VME) kunt u zich inschrijven.

Waarom kiezen voor zonnepanelen?

Onuitputtelijke energiebron

De zon is een onuitputtelijke bron van energie. In tegenstelling tot schaarse grondstoffen zoals olie, gas en steenkool.

Besparen op energiekosten

Met zonnepanelen wekt u zelf uw energie op. Daardoor bespaart u jarenlang op uw energiekosten. Gemiddeld is een installatie op minder dan 10 jaar terugverdiend. Ook vandaag blijven zonnepanelen een erg interessante investering, die meer opbrengt dan spaargeld op de bank. Daarna betaalt u minstens 15 jaar een veel lagere elektriciteitsrekening.

Grotere onafhankelijkheid

Hoe meer stroom uw zonnepanelen opleveren, hoe minder stroom u nodig hebt van uw energieleverancier.

Vermindering CO2-uitstoot

Door te kiezen voor zonnepanelen draagt u bij aan de vermindering van CO2-uitstoot en aan een klimaatgezond Oost-Vlaanderen.

Meer info

Voor meer informatie over dit initiatief, surf naar www.oost-vlaanderen.be/zonnepanelen, bel naar het gratis nummer 0800 26 803 (werkdagen van 9.00 u. tot 17.00 u.) of e-mail naar zonnepanelen@oost-vlaanderen.be.