GROS nodigt Lieve Blancquaert uit met de voorstelling 'Birth Day'

Lieve Blancquaert

Op vrijdag 13 oktober 2017 om 20.00 u. organiseert de Gemeentelijke Raad voor Ontwikkelingssamenwerking (GROS) i.s.m. het gemeentebestuur de voorstelling Birth Day van freelancefotografe Lieve Blancquaert in CC De Mastbloem.

In 2013 kwam ze met het programma ‘Birth Day’ op de buis: een foto- en filmreportage die een wereldwijd overzicht probeert te geven van de omstandigheden waarin kinderen geboren worden, met eraan gekoppeld de vaststelling dat alleen de geboorteplaats al zorgt voor (soms enorme) verschillen in kansen op scholing, beroep en algemeen welzijn. Hiervoor trok ze 2 jaar lang naar alle uithoeken van de wereld om ten slotte te eindigen in Brussel om het eerste moment van het leven te registreren.

'Birth Day' was het eerste afgewerkte project in een cyclus over belangrijke momenten in het leven van de mens: geboren worden, huwen en sterven. Universele momenten die door cultuur en traditie sterk worden beïnvloed.

Voordracht ten voordele van de organisaties voor ontwikkelingssamenwerking die deel uitmaken van de GROS: vzw Non Profit (Malawi) / vzw Vriendenkring Kinderhulp Rwanda / Damiaanactie / Rode Kruis afd. Zingem-Kruishoutem / Solidariteitsproject Honduras.

Inkom: 10 euro.  

Kaarten:

  • - leden en organisaties van de GROS
  • - Bibliotheek Kruishoutem

Info: cultuurdienst@kruishoutem.be - 09 333 71 15.