BE-ALERT: Meteen verwittigd bij een noodsituatie

BeAlert_YT_brand_0

Een grote brand, een overstroming of een stroomonderbreking? Bij een noodsituatie in onze gemeente, willen we u graag snel verwittigen. Hiervoor kunnen we gebruik maken van Be-Alert, een nieuw systeem dat u meteen op de hoogte stelt van een noodsituatie via sms, e-mail of telefoon.

Be-Alert
Be-Alert is een alarmeringssysteem waarmee de overheid u verwittigt en de nodige instructies geeft bij een noodsituatie. Zo krijgen alle betrokken inwoners snel de nodige aanbevelingen (bv. ramen en deuren sluiten bij een brand). Officiële, correcte informatie, direct van de bron.

U kan een Be-Alertbericht ontvangen via een sms, een gesproken bericht via een vaste telefoonlijn of een e-mail. 

Laat u waarschuwen, waar u ook bent
Een bericht van Be-Alert kan u op twee manieren ontvangen.

  1. Op basis van een adressenlijst.
        Daarom is het heel belangrijk dat u zich inschrijft op Be-Alert. U kan verschillende adressen en verschillende telefoonnummers registreren. U woont in Kruishoutem en werkt bv. in Brussel. Registreer beide adressen en u blijft steeds op de hoogte.
  2. Op basis van locatie.
        Bij een grote noodsituatie, kan er ook een bericht worden uitgestuurd. Iedereen die fysiek aanwezig is in die zone krijgt dan een sms. Zo kan u dus ook verwittigd worden als u een dagje aan zee, in de Ardennen … bent, of een uitstap maakt naar de zoo, de cinema …

Registreer u
Reeds 186 inwoners van Kruishoutem registreerden zich via www.be-alert.be. Bij een noodsituatie worden zij snel verwittigd. Blijf ook op de hoogte van belangrijke info tijdens noodsituaties en registreer u vandaag nog op www.be-alert.be