Hoe warm is uw huis? Bereken het zelf.

warm huis-640x480

Veel woningen verliezen nog te veel energie terwijl dit vaak met eenvoudige ingrepen kan aangepakt worden. We staan er vaak niet bij stil welke gevolgen dit kan hebben op het milieu en onze portemonnee. Gemiddeld laat een gezin jaarlijks een volledig maandloon aan energie verdwijnen door het dak, vloeren en ramen. Daar kan u iets aan doen!

Maar hoe maakt u uw woning nu energiezuinig en is het wel nodig? Het Steunpunt Duurzaam Wonen en Bouwen van de Provincie Oost-Vlaanderen duwt u uit de startblokken met de nieuwe online tool ‘mijn warm huis’.

Via deze gratis tool komt u te weten wat in uw huis beter kan om geen energie verloren te laten gaan. Beantwoord enkele eenvoudige vragen, de tool doet de rest. Een eenvoudig en gepersonaliseerd stappenplan geeft per ingreep een overzicht van de geschatte investeringskost, de beschikbare premies en de jaarlijkse energie– en CO2 besparing.

Het is kinderspel!

U kan zelf de verschillende mogelijkheden berekenen om uw energiefactuur te laten dalen. Zijn er toch bepaalde zaken die u niet goed begrijpt dan is het Steunpunt Duurzaam Wonen en Bouwen beschikbaar om op uw vragen te beantwoorden.

De tool is zeer gebruiksvriendelijk en u kan deze bovendien overal raadplegen, ook op uw smartphone!

De volgende stap?

Hebt u na het lezen van uw persoonlijk stappenplan interesse gekregen om aan de slag te gaan? Goed zo! Laat u eerst adviseren met het onafhankelijk renovatieadvies aan huis. De adviseur spreekt met u af op de werf en zo krijgt u advies dat perfect op maat is.

Gratis!

Anderhalf uur renovatieadvies is nu volledig gratis, in plaats van 280 euro. De gemeente Kruishoutem en het Steunpunt Duurzaam Wonen en Bouwen nemen de volledige kost op zich.

Surf naar www.bouwwijs.be/mijnwarmhuis en starten maar! U kan ook onmiddellijk een renovatieadvies aanvragen via het digitale invulformulier op http://www.bouwwijs.be/renovatieadvies.

Ook voor korte vragen rond duurzaam bouwen en verbouwen kan u terecht bij het Steunpunt. Mail naar dubo@oost-vlaanderen.be of bel op het nummer 09 267 78 07.

logo's warm huis-640x480