Subsidie voor zwerfvuilacties

Het gemeentebestuur wenst alle initiatieven inzake het opruimen van zwerfvuil op het grondgebied van de gemeente verder aan te moedigen.zwerfvuilactie vrije basisschool 1

Voortaan kunnen alle erkende verenigingen en scholen die een werking hebben op het grondgebied van de gemeente, een subsidie verkrijgen voor het opruimen van zwerfvuil. Opruimacties na privé-manifestaties of op private terreinen komen niet in aanmerking voor subsidiëring.

Het gemeentebestuur stelt een knelpuntenlijst ter beschikking waarop tracés zijn aangeduid van 2 km lengte. De vereniging of school kiest dan voor minstens één van deze locaties, doch kan ook zelf locaties voordragen aan het gemeentebestuur dat op zijn beurt beslist of de locatie al dan niet kan aanvaard worden voor subsidiëring.

De subsidie per erkende vereniging/school en per opruimactie bedraagt 50  euro.  Vanaf 2 tracés of meer wordt de subsidie opgetrokken tot 100 euro.

Er dient telkens minstens 1 knelpunt te worden aangepakt.  De vereniging/school dient zelf een verzekering burgerlijke aansprakelijkheid en lichamelijke ongevallen af te sluiten.  Via de intercommunale IMOG kan materiaal ter beschikking worden gesteld.  Na de zwerfvuilactie zal de gemeentelijke milieudienst de aangepakte locaties controleren.

Voor meer informatie kunt u terecht bij de milieudienst op  het nr. 09 333 71 18 of milieu@kruishoutem.be.

  • Aanvraagformulier (application/vnd.openxmlformats-officedocument.wordprocessingml.document, 289.5 kB, info)  
  • Knelpuntenlijst (application/vnd.openxmlformats-officedocument.wordprocessingml.document, 289.9 kB, info)  

Milieudienst

Markt 1
9770 Kruishoutem
tel. 09 333 71 18
fax 09 333 71 13
milieu@kruishoutem.be