Composteren

Wat is composteren? Wat kan je composteren? Waarvoor is compost nuttig? Allerlei tips ...
De website van IMOG biedt u het juiste antwoord.

Compostvat of -bak aankopen

compostvatcompostbak

Het compostvat laat bezitters van een tuin met een oppervlakte van circa 250 m² toe om keukenafval en beperkte hoeveelheden tuinafval te verwerken tot compost.

Wie over een grotere tuin beschikt, raden we een systeem van twee of drie compostbakken aan.  In de eerste bak breng je keuken- en tuinafval aan, zo gevarieerd mogelijk en met aandacht voor een evenwicht tussen bruin en groen materiaal.  Wanneer de eerste bak vol is, breng je de gehele inhoud goed gemengd en verlucht over naar de tweede bak.  Terwijl in de tweede bak het materiaal composteert, begin je bak één opnieuw te vullen. 

Een compostvat en of compostbak kunt u aankopen via de intercommunale IMOG. U kunt deze ook online bestellen. IMOG voorziet in thuislevering.
Meer info op
http://www.imog.be/diensten-en-educatie/voor-gezinnen/thuiscomposteren/

Compostmeesters

Compostmeester zijn vrijwilligers die, na het volgen van een compostmeesteropleiding, zich engageren om het thuiscomposteren te promoten.  Heb je vragen of problemen in verband met composteren?  Neem dan contact op met één van onze compostmeesters. 

Robyn Vanderbauwede, Bosstraat 10 (09 386 97 20)
Filip Van De Walle, St. De Jonghestraat 11 (09 383 54 08)
Ann Vanaerde, Milieuambtenaar, Markt 1, 9770 Kruishoutem (09 333 71 20)

Regelmatig worden opleidingen thuiscomposteren en opleidingen tot compostmeester georganiseerd. Meer inlichtingen hierover kan u bekomen bij de milieudienst (09/333 71 21 – milieudienst@kruishoutem.be).

Milieudienst

Markt 1
9770 Kruishoutem
tel. 09 333 71 18
fax 09 333 71 13
milieu@kruishoutem.be