Kruishoutem fietst eigen cyclocross-parcours in

IMG_1799-640x480De gemeente heeft in samenspraak met de Kruishoutemse veldrijd(st)ers Jolien Verschueren en Tim Merlier een nieuw technisch fietsparcours aangelegd op de Kerkakkers in de Warandestraat in Kruishoutem.

Op de Kerkakkers kan u terecht voor voetbal, tennis, beachvolleybal en op de Finse piste. We voegen daar nu nog een uitdagend parcours aan toe voor cyclo-crossers en mountainbikers. 

Het parcours is ongeveer 650m lang en bestaat uit balkjes, een steile brug, een heuvelzone, een wasbord en een zandbak.

Voldoende uitdagende elementen dus die fietsers (van jong tot oud) toelaten om hun techniek te oefenen in een veilige omgeving. Het parcours is voor iedereen toegankelijk en zal als uitbreiding opgenomen worden in de permanente Kruishoutemse mountainbikeroute die vlakbij de Kerkakkers loopt. Daarnaast zal het ook dienst doen als oefenparcours voor mountainbike-initiaties en sportkampen die door de sportdienst georganiseerd worden.

Op donderdag 4 januari 2018 werd dit nieuwe fietsparcours officieel geopend in aanwezigheid van Jolien Verschueren. Samen met de kinderen die het sportkamp in de kerstvakantie volgen, legde zij de eerste rondjes op het gloednieuwe parcours af.

Het parcours kadert in een sportbeleid waar de fiets een belangrijke positie inneemt. We organiseren voor jong en oud tal van activiteiten en de sportdienst verhuurt ook mountainbikes voor wie eens wil proeven van de sport.

Foto's officiële opening

Cyclocross-parcours Kerkakkers

Fietsactiviteiten georganiseerd door de sportdienst (application/pdf, 380.9 kB, info)

Meer sportaanbod