Resultaten van de solidariteitsactie 2017

Solidariteitsactie 1De gemeentelijke solidariteitsactie bracht eind vorig jaar 6 527,25 euro op. Hiermee kan vzw Vriendenkring Kinderhulp Rwanda in 2018, naast de 10 kinderen die ze reeds steunden, nog 8 kinderen met een handicap onder haar bescherming nemen en kunnen ze verder werken aan de renovatie van het centrum voor personen met een handicap in Kamonyi.

De Kruishoutemse bestuursleden Leo en Marie-Jeanne Kinet- Laroy gingen in december op eigen kosten de Rwandese projecten van de vereniging bezoeken. Ze konden vaststellen dat er heel veel ten goede veranderd was in het centrum. De slaapzalen waren mooi gerenoveerd en er was voldoende en proper sanitair. De laatste projecten van de vereniging, de bouw van een wasruimte, plaatsing van een bijkomende regenwaterreservoir van 10 000 liter en de beveiliging van het centrum waren bijna afgewerkt. Momenteel wordt het laatste deel van de renovatie in het centrum opgestart, namelijk de bouw van een consultatieruimte, ontvangstruimte en een bureel. Dit alles komt ten goede van de 40 vaste bewoners en de 545 kinderen en jongeren die in ambulante begeleiding zijn voor hun handicap.

Het is hartverwarmend te zien wat er mogelijk is dankzij o.a. de steun van de Kruishoutemnaren, de vele vrijwilligers, het gemeentebestuur en de Gemeentelijke Raad voor Ontwikkelingssamenwerking (GROS). Murakose Cyane! (een oprechte Rwandese dank).