Europees Cartoon Centrum

Het Europees Cartoon Centrum is ontstaan uit de vele contacten die de organisatoren van de vzw Euro-kartoenale, sinds 1978,  hadden met cartoonisten uit binnen- en buitenland, met organisatoren van andere cartoonwedstrijden en met liefhebbers van de cartoon in het algemeen.

Hieruit bleek dat er nood was aan een centrum dat de cartoon in al zijn facetten zou belichten en  in 2001 werd dan ook het Europees Cartoon Centrum (ECC), zij het virtueel, opgericht. Dankzij de investerings- en werkingssubsidie van het Provinciebestuur van Oost-Vlaanderen werd in juni 2007 het centrum effectief ingehuldigd.

ecc

In het ECC worden driemaandelijks twee nieuwe tentoonstellingen georganiseerd, waarbij telkens een ander facet van de cartoon of karikatuur belicht wordt. De tweejaarlijkse internationale cartoonwedstrijd 'Euro-kartoenale'  blijft één van onze belangrijkste activiteiten.

Verder worden colloquia, lezingen, ontmoetingsdagen voor cartoonisten/karikaturisten en workshops cartoontekenen voor jong en oud georganiseerd. In de bibliotheek kan u genieten van de collectie cartoonboeken of u kan in het cartooncafé BRASSERie (helemaal aan het werk van cartoonist Brasser gewijd) genieten van een  heerlijk streekbiertje.

Het ECC bevindt zich in de Brugstraat en is elke zondag open van 10 tot 12 en van 14 tot 17 uur of op afspraak voor groepen vanaf 10 personen. De toegang is gratis.

Meer info: www.ecc-kruishoutem.be

Contact: Rudy Gheysens 0495/76.38.74 of info@ecc-kruishoutem.be

Dienst Toerisme

Markt 1
9770 Kruishoutem
tel. 09 333 71 27
fax 09 333 71 13
ombudsdienst@kruishoutem.be