Toeristische kaart

cover toeristische kaart een dag Kruishoutem 2015

Dit is een origineel concept waar de toerist-recreant op basis van toeristische, economische, culturele en culinaire troeven zelf 'een dag Kruishoutem' uitstippelt en er tegelijk één en ander doet of actief beleeft.

Heel origineel is het idee waar de toerist-recreant naar eigen voorkeur zelf één en ander gaat bekijken, er tegelijk een bedrijf of atelier bezoekt, een typisch gerecht proeft.

Op de kaart is een route uitgestippeld geschikt voor wagens en autobussen. De tocht voert langs de voornaamste bezienswaardigheden, deelnemende bedrijven en horeca. Ideaal dus voor wie zelf op creatieve wijze een eigen dag Kruishoutem wil plannen!

De toeristische kaart vermeldt:

 • Voornaamste bezienswaardigheden
  Kruishoutem heeft 6 kastelen (weliswaar niet te bezoeken), mooie landschappen, vergezichten, authentieke hoeves, veel geklasseerde gebouwen, een uitkijktoren, een  gerestaureerde molen ...

 • Een heel gevarieerd aanbod aan deelnemende bedrijven
  De locaties die hun zaak openstellen voor publiek gaan van kunstateliers, over plantenzaken en kruidenkwekerijen, typische streekproducten en delicatessen. Te bezoeken na afspraak.

 • Horeca
  Ook hier kan je uit een waaier van aanbiedingen letterlijk proeven van de culinaire troeven die Kruishoutem te bieden heeft. Het aanbod varieert van gezellig tafelen in een knus eethuisje tot fijnproeven in een gerenommeerd driesterrenrestaurant.

 • Logies
  Nieuw is een overzicht van de logies (B&B, vakantiewoningen en hotel) en welness mogelijkheden in Kruishoutem.
 • Recreatie en natuur
  Wandelaars, fietsers, mountainbikers en ruiters komen in Kruishoutem beslist aan hun trekken.

Kaartinfo

De kaart is gratis verkrijgbaar in het gemeentehuis, bij de betrokken bedrijven en horeca, en kan hieronder gedownload worden.

Kaart 'Een dag ... Kruishoutem' (binary/octet-stream, 4.1 MB, info)

Dienst Toerisme

Markt 1
9770 Kruishoutem
tel. 09 333 71 27
fax 09 333 71 13
ombudsdienst@kruishoutem.be