Boek 'Het ei van Kruishoutem'

Cover_het ei van kruishoutem

‘Het ei van Kruishoutem’ is een kookboek met eiergerechten van Kruishoutemse (top)chefs, lokale horeca en Kruishoutemse hobbykoks, maar is ook een eerbetoon aan onze gemeente, aan zijn erfgoed en tradities, zijn inwoners en zijn immer bloeiend verenigingsleven, zijn lokale economie en – natuurlijk – aan de lange relatie tussen Kruishoutem en het ei.

Deze rijk geïllustreerde bezoekersgids neemt u mee op een culinaire, cultuurhistorische en economische reis naar het hedendaagse Kruishoutem.

Het boek brengt u langsheen de verschillende (sterren)restaurants, de charmante overnachtingsmogelijkheden en de lokale kip en ei gerelateerde bedrijven.

Maar Kruishoutem biedt nog meer: landelijk, rustig, uitnodigend én met genoeg troeven om het elke avontuurlijke (dag)-toerist naar de zin te maken. Het glooiende landschap, de talrijke kastelen, de mooie fietsroutes en unieke musea en het hoogtepunt van het jaar - de Gulden Eifeesten - lokken elk jaar duizenden toeristen.

Het boek en het project werden gesubsidieerd door Leader Vlaamse Ardennen en kadert binnen één van de doelstellingen van het Europees subsidiëringsprogramma voor plattelandsontwikkeling, namelijk het promoten en bevorderen van de toeristische activiteiten binnen de Vlaamse Ardennen en binnen onze gemeente.

Voor de realisatie van dit prachtige boek kon het gemeentebestuur rekenen op een brede samenwerking met lokale restaurants en (sterren)chefs, hobbykoks, B&B’s, verenigingen en de lokale kip- en ei-gerelateerde bedrijven.

Kostprijs: 24,95 euro.

Het boek is te koop bij het onthaal van het gemeentehuis en bij de bibliotheek. U kunt dit boek ook aankopen in de betere boekhandel.

Info: Bart Victor – 09 333 71 15 – cultuurdienst@kruishoutem.

       Logo_Leader_VLA  flag2europa  leeuw

"Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland".

Cultuurdienst

Markt 1
9770 Kruishoutem
tel. 09 333 71 15
fax 09 333 71 13
cultuurdienst@kruishoutem.be