Techniekacademie voor jongeren

techniekacademie kruishoutemTussen 19 september en 12 december 2018 organiseert de gemeente in samenwerking met Hogeschool VIVES opnieuw 12 workshops Techniekacademie voor kinderen uit het 5e en 6e leerjaar.

De lessen vinden plaats op woensdag van 13.30 u. tot 15.30 u. in de leslokalen van de sporthal, Woestijnestraat 13.

Dit initiatief wil kinderen op een onderzoekende wijze laten kennismaken met techniek en technologie. Via 12 concrete workshops worden kinderen op een unieke manier in contact gebracht met chemie/voeding, hout, metaal/kunststof, elektriciteit, elektronica, informatica/robotica. Er is begeleiding door 2 techniekmentoren. Ook een actief bedrijfsbezoek in de gemeente is voorzien alsook een diploma-uitreiking op het einde.

Inschrijven

Inschrijven kan vanaf 8 september. Je kan je nu reeds aanmelden (interesse laten blijken) via www.techniekacademie-kruishoutem.be. Het aantal deelnemers is beperkt tot 20 per groep. De deelnameprijs bedraagt 50 euro, materiaal en verzekering inbegrepen en er is een fiscaal attest. Voor het 2e kind van hetzelfde gezin is er 5 euro korting.

Zit je dus in het 5de of 6de leerjaar in Kruishoutem? Ben je graag creatief bezig? Wil je mensen helpen? Kriebelt het om zelf van alles te maken maar ontbreekt het je aan basiskennis? Dan is de Techniekacademie Kruishoutem ideaal voor jou! In een leuke sfeer zal je heel wat opsteken. Je maakt kennis met gereedschap en materialen, je leert dat techniek vele gezichten heeft en je zal een aantal technische systemen maken.

Partners

Hogeschool VIVES zoekt voor de Techniekacademie Kruishoutem nog een aantal bedrijfspartners. Wie interesse heeft kan contact opnemen met sabine.poleyn@vives.be.

Contact