Gemeentelijke steunmaatregelen voor ondernemers

Kruishoutem is een ondernemende gemeente. Ondernemers creëren welvaart en jobs en zijn bijvoorbeeld ook een belangrijke steunpilaar voor het verenigingsleven. Het gemeentebestuur van Kruishoutem wil verder de lokale handelsactiviteiten bevorderen en voorziet daarom vanaf 1 januari 2014 twee nieuwe steunmaatregelen voor ondernemers die zich in Kruishoutem komen vestigen. Deze werden op de gemeenteraad van maandag 16 december goedgekeurd.

De eerste maatregel richt zich op handelaars. Startende en bestaande handelaars die in Kruishoutem een kleinhandel starten krijgen vanaf volgend jaar een welkomstpakket.

De subsidie bestaat uit:

  1. Het bekostigen van ¼ pagina publiciteit (zwart/wit) in het gemeentelijk informatieblad ’t Eierdopje.
  2. 60 grote vuilniszakken.

De handelszaak dient publiek toegankelijk te zijn en de rechtstreekse verkoop van diensten en goederen aan de eindverbruiker te beogen. Ook uitbaters van een nieuwe horecazaak kunnen van deze steun genieten.

Subsidie voor handelaars die zich in Kruishoutem komen vestigen

Reglement (application/vnd.openxmlformats-officedocument.wordprocessingml.document, 512.1 kB, info)
Aanvraagformulier (application/vnd.openxmlformats-officedocument.wordprocessingml.document, 286.4 kB, info)

Ook alle grote, middelgrote en kleine ondernemingen die een nieuwe exploitatiezetel in Kruishoutem oprichten, krijgen een duwtje in de rug.  Zij krijgen eenmalig het lidgeld dat zij betalen bij een lokale ondernemersvereniging terugbetaald. Het gaat om het lidmaatschap bij één van de volgende verenigingen: vzw Zaubeek, vzw Hoogmolen en Unizo.

Op die manier kunnen de nieuwe ondernemers gratis een jaar kennis maken met de werking van deze ondernemersverenigingen. Voor het gemeentebestuur is het belangrijk dat de lokale ondernemersverenigingen zoveel mogelijk bedrijven vertegenwoordigen. Door starters dit gratis lidmaatschap aan te bieden, willen we hen stimuleren om actief te worden bij de Kruishoutemse bedrijvenverenigingen. Startende kleinhandelaars zullen dus kunnen genieten van beide subsidies.

Subsidie voor ondernemers die zich met een nieuwe exploitatiezetel in Kruishoutem komen vestigen

Reglement (application/vnd.openxmlformats-officedocument.wordprocessingml.document, 496.1 kB, info)
Aanvraagformulier (application/vnd.openxmlformats-officedocument.wordprocessingml.document, 472.6 kB, info)

Dienst Lokale Economie

Markt 1
9770 Kruishoutem
tel. 09 333 71 84
fax 09 333 71 13
economie@kruishoutem.be