Wonen en bouwen

WOONINBREIDINGSGEBIED

Wie een woning wenst aan te kopen, te bouwen of te verbouwen doet er goed aan zich duidelijk en volledig te informeren. De wetgeving is immers complex en niet alle informatie is altijd even gemakkelijk beschikbaar.

Met deze rubriek hopen we u een klare kijk te bieden op de huidige stedenbouwkundige reglementering en u wegwijs te maken in de resem premies en voordelen waarvoor u mogelijks in aanmerking komt.

Vanzelfsprekend kunt u met uw vragen ook steeds terecht bij de medewerkers van de dienst Grondgebiedzaken (bureel 8 - gelijkvloers - tel. 09/333 71 19 - openbare.werken@kruishoutem.be).

Vanaf 1 november 2008 is het Energieprestatiecertficaat (EPC) verplicht bij de verkoop van huizen en appartementen. Op 1 januari 2009 geldt dit ook voor huurwoningen. Een belangstellende kan het EPC vervolgens meenemen in de beslissing om de woning te kopen of te huren.

Wanneer u verhuist dient u het EPC door te geven aan de volgende bewoner van uw woning. Het Energieprestatiecertificaat is tien jaar geldig, ook als het gebouw ondertussen opnieuw verkocht of verhuurd wordt. Daarna zal er een nieuwe meting plaatsvinden en daaropvolgend een nieuw label aangemaakt worden.

Nuttige info hierover op www.epcdeskundigen.be
De dichtstbijzijnde energiedeskundige vindt u hier.