Geef uw lokaal project een boost via Streekmotor23!

Streekmotor23 bijhorende foto-640x480Streekmotor23 is sinds 2017 actief als streekfonds van de 23 gemeenten van Zuid-Oost-Vlaanderen. Streekmotor23 steunt lokale initiatieven en zamelt hiervoor middelen in bij inwoners en bedrijven. Op die manier werden in 2017 en 2018 reeds 12 concrete projecten mogelijk gemaakt. Dit najaar worden opnieuw projecten geselecteerd. Verenigingen en burgers kunnen hun projectideeën nog indienen tot 22 november 2018.

Crowdfunding en projectsteun voor sociale en groene projecten

Stefanie Albers, coördinator van Streekmotor23 licht de projectoproep toe: “We steunen sociale projecten met een sterke link met de omgeving. De projecten spelen in op een sociale nood en bevorderen het welzijn. Daarnaast zetten de projecten de omgeving in als hefboom en/of zetten zich in voor die omgeving: het landschap, erfgoed, klimaat enz.” Een jury selecteert de projecten die het best beantwoorden aan de projectcriteria. De geselecteerde projecten krijgen niet zomaar projectsteun: De initiatiefnemers moeten eerst zelf de helft van de nodige middelen inzamelen met crowdfunding. Streekmotor23 verdubbelt het opgehaalde bedrag met een maximum van 5.000 euro.

Boost aan lokale initiatieven

In amper twee jaar heeft Streekmotor23 al 12 projecten kunnen steunen waaronder een leefboerderij met naschoolse activiteiten voor kinderen met een beperking, bewegingsactiviteiten voor mensen met kanker, stadsmoestuin op de leegstaande site, een ontmoetingsplaats voor buurtbewoners, senioren en dorpsscholen …

Waarom crowdfunding?

Een geslaagde crowdfunding toont aan dat een project gedragen is in de buurt. Het opzetten van een crowdfundingcampagne is echter een hele uitdaging, waarbij we de initiatiefnemers begeleiden. Maar aan het einde van de rit is de winst niet enkel financieel: de crowdfunding zorgt immers voor extra bekendheid van het project en de organisatie. Vaak is het de aanleiding tot nieuwe samenwerkingen.

Meer info

Informatie over de criteria en de indiening vind je op https://www.streekmotor23.be/static/steun-steun-aanvragen of via info@streekmotor23.be.

Contactinfo

Stefanie Albers - 0478 99 01 97 - info@streekmotor23.be