Maak kennis met het nieuw innovatief landbouweducatieproject Ferm Kruisem!

Ferm Kruisem-640x480Met ‘Ferm Kruisem’ willen we de hedendaagse land- en tuinbouw in de aandacht brengen.

Innovatieve land- en tuinbouwbedrijven

Kruisem heeft op zijn grondgebied een onvoorstelbare diversiteit aan land- en tuinbouwbedrijven te bieden. We hebben speciale bedrijven zoals het provinciale proefcentrum, een ecologische visboerderij en één van de grootste en meest vernieuwende tomatenbedrijven van het land. Maar even goed kan je in Kruisem een bezoek brengen aan een azaleakwekerij, een kruidenkwekerij of ontdek je hoe permacultuur natuur en landbouw verzoent. Maar land- en tuinbouw is meer dan voedselproductie. Zo is de paardenhouderij ook goed voor heel wat recreatie of hebben we een heel mooi voorbeeld van een gemengd landbouwbedrijf dat zelf heerlijk roomijs of andere hoeveproducten produceert die je ter plekke kan proeven. Er is dus voor elk wat wils in Kruisem!

Groeps- of klasbezoeken

Die rijke diversiteit willen we in kader van dit landbouweducatieproject overbrengen naar oud en jong. Concreet betekent dit dat elk van de 11 deelnemende bedrijven openstaat voor geleide groeps- of klasbezoeken. Er zijn hoeveborden, een bedrijfsbrochure, een begeleidende website, educatieve borden en brochures, gemaakt in samenwerking met vzw Plattelandsklassen.

Neem een kijkje op de website www.fermkruisem.be en ontdek de 11 unieke lokale land- en tuinbouwbedrijven die aan dit project meewerken. Daarnaast vindt u er ook onze toeristische troeven en een overzicht van de horeca in Kruisem.

Info

Bart Victor, tel. 09 333 71 15 of cultuurdienst@kruishoutem.be.

Samenwerking

Dit project kwam tot stand met steun van Leader (een Europees initiatief voor plattelandsontwikkeling), de provincie Oost-Vlaanderen en de Vlaamse overheid.