Solidariteitsactie schenkt 5 260,17 euro aan 'Ouders voor Basisonderwijs in Noord-Kameroen'

solidariteitsactie 2018In aanwezigheid van een deel van de vrijwilligers die zich hebben ingezet voor de gemeentelijke solidariteitsactie werd een bedrag van 3 215,17 euro overhandigd aan de vereniging ‘Ouders voor basisonderwijs in Noord-Kameroen’ o.l.v. de Kruishoutemse Greetje Allaert.

Dit bedrag werd opgehaald via de huis-aan-huis inzamelactie tijdens de solidariteitsactie of kwam binnen als storting op de bijbehorende projectrekening van de Koning Boudewijnstichting.

Per sector werden volgende bedragen ingezameld:

  • Wannegem-Lede 476,37 euro
  •  Marolle 627,47 euro
  • Lozer 897,33 euro
  • Nokere 128 euro
  • Kruishoutem 1.086 euro

Daarnaast kan de vereniging ook nog rekenen op 2 045 euro die binnenkwam als storting op de bijbehorende projectrekening van de Koning Boudewijnstichting (stortingen t.e.m. 19/11).

De fondsen worden integraal ingezet voor de verdere realisatie van basisonderwijs in het departement Mokolo, een streek in het noorden van Kameroen die hard getroffen werd door terreur, hongersnood en cholera.

Met de fondsen wordt o.a. voorzien in de aankoop van schoolmaterialen, inrichting van schoolinfrastructuur en het betalen van lonen voor het onderwijzend personeel, namelijk de ouders die zelf voor het onderwijs instaan.